Comunicat del 23 d'octubre de 2013

LA FISCALIA ES RETIRA DE LA CAUSA CONTRA EL LLUÍS
LA PLATAFORMA LLUÍS ABSOLUCIÓ HA PRESENTAT AQUESTA TARDA (23 d’octubre) LES NOVETATS DEL CAS, A LA PLAÇA DE LA VILA DE TORREDEMBARRA

Manel Roldan, un dels portaveus de la Plataforma de suport al Lluís, ha obert l’acte fent un repàs a la campanya de solidaritat sostinguda per l’entitat des del seu naixement, el maig d’enguany. Cal destacar el suport rebut per una quinzena d’Ajuntaments, el Consell Comarcal del Tarragonès, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Assemblea Nacional Catalana de Torredembarra. Roldan ha agraït l’assistència i el suport de centenars de veïns i artistes de la comarca a les activitats organitzades els darreres mesos. 750 persones ja han signat el manifest per l’absolució a través de Change.org. De la mateixa manera, el portaveu ha emplaçat al conjunt de la ciutadania a participar el proper 1 de desembre al migdia a l’enregistrament del videoclip de la cançó en suport a la campanya composada per RAR, el grup del músic local Manel Gris.

La Fiscalia de Tarragona ha desestimat formalitzar cap acusació “i fins i tot ha fet una petició al jutjat de sobreseïment”

L’advocat de Lluís Suñé, l’Eusebi Campdepadrós, ha fet un repàs de les fites aconseguides judicialment. En primer lloc, el lletrat ha explicat que la primera batalla guanyada va ser la de la jurisdicció: “La Junta d’Extremadura volia que el cas es veiés als tribunals de la seva Comunitat i nosaltres vam aconseguir que es veiés als de Catalunya.” En segon lloc, va caler lluitar fins a l’Audiència Provincial per aconseguir que l’acusat pogués declarar i defensar-se aportant les proves pertinents. En tercer lloc, a l’hora de formalitzar les acusacions, la Fiscalia de Tarragona ha desestimat formalitzar cap acusació “i fins i tot ha fet una petició al jutjat de sobreseïment, és a dir, d’arxiu del procediment perquè considera que no hi ha cap tipus d’actuació que sigui falta o delicte.” La Junta d’Extremadura continua formalitzant l’acusació particular i el judici continua endavant, la data del qual encara no es coneix. El judici se celebrarà únicament amb l’acusació de la Junta d’Extremadura.

La Junta rebaixa els seus plantejaments inicials

La Junta d’Extremadura ha anat rebaixant els seus plantejaments inicials. La seva primera petició de pena ascendia als 145.000 euros de multa i dos anys de presó. En la fase de procediment van rebaixar la petició a 12 mesos de presó. I amb l’escrit d’acusació formalitzat ara mateix demanen 12 mesos de multa, ja no de presó.

“És un judici polític”

Finalment, ha intervingut Lluís Suñé, acusat d’ultratjar Espanya per haver publicat al seu blog un acudit sobre les balances fiscals del qual no n’és l’autor. Suñé ha reivindicat la seva innocència i el dret a usar la llibertat d’expressió. Suñé ha volgut agrair totes les mostres de suport tot recordant els moments difícils pels quals ha hagut de passar ell i el seu entorn proper, amb amenaces de mort incloses. Lluís Suñé espera l’absolució i que se cerquin responsabilitats entre aquells governants que estan enfonsant econòmicament l’Estat i desvien l’atenció cap a temes menors.
Fem memòria

Recordem que el cas del Lluís es remunta a l’estiu del 2008 quan va publicar al seu blog personal una entrada criticant les balances fiscals i adjuntant un acudit dels que corren per internet i del qual no és l’autor. La Junta de Extremadura, amb diners públics, va posar una querella criminal contra el regidor de Torredembarra.

Torredembarra, 23 d’octubre de 2013
PLATAFORMA LLUÍS ABSOLUCIÓ http://lluisabsolucio.blogspot.com 
lluis.absolucio@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.